Gotowanie w stylu nowoczesnym czy tradycyjnym?

Strony, serwisy, miejsca w sieci - polecenia, rekomendacje.
Paulynka

Gotowanie w stylu nowoczesnym czy tradycyjnym?

Post autor: Paulynka »

Hej! Gotowanie to moja pasja, szczególnie jeśli chodzi o kuchnię ogólnie, chociaż pieczenie nie do końca mnie przekonuje. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad współczesnymi trendami kulinarnymi. Czy lepiej trzymać się klasycznych przepisów, czy jednak iść z duchem czasu i wprowadzać modyfikacje zgodne z obecnymi zasadami zdrowego żywienia? Trafiłam na blog, który mnie zainspirował: https://przepisykulinarnebabuni.pl. Co o tym myślicie?
Esmeralda

Re: Gotowanie w stylu nowoczesnym czy tradycyjnym?

Post autor: Esmeralda »

Zdania w tej kwestii z pewnością będzie podzielone. Natomiast trzeba spojrzeć na sprawę bardziej obiektywnie. Gotowanie we własnym zakresie to jedna z najlepszych umiejętności jakie możemy posiadać. Szczególnie w dzisiejszych czasach gdy ceny gotowych dań są zdecydowanie za wysokie, patrząc na ich jakość. A tak mamy nad wszystkim kontrolę, kosztem odrobiny wolnego czasu. Posiadanie podstawowej wiedzy oraz dobrej jakości sprzętu agd z pewnością ułatwi przygotowanie najbardziej wymagających dań. Zawsze można zacząć swoją przygodę od prostszych przepisów, czego najlepszym przykładem jest baskijski sernik pistacjowy. Przypadnie do gustu większości ludzi więc to przepis uniwersalny.
ODPOWIEDZ