Jaki psycholog w Łodzi dla dziecka?
Warto dbać też o zdrowie naszego ducha. Borykasz się z problemami natury psychologicznej? Czujesz, że potrzebujesz pomocy? Służymy radą i polecamy specjalistów.
- Szelsea
Jaki psycholog w Łodzi dla dziecka?
Psychika dziecka jest bardzo delikatna. Właśnie dlatego polecam centrum psychologiczno-pedagogiczne, które jest przyjazne nawet tym najmłodszym dzieciom. Sprawdź ofertę Centrum-futurum.pl i zadbaj o swoje dziecko.
- iguana
Re: Jaki psycholog w Łodzi dla dziecka?
Interesujący temat został założony. Jak najbardziej na plus są takie wątki.
Widzę przeszłość wyraźniej niż teraźniejszość. Przecież to, co jest nabiera sensu dopiero, gdy minie.
Post autor: Bińka »
Dla dziecka polecam skorzystać z terapii online. Na pewno w domu podczas sesji będzie się czuło bardziej komfortowo i mniej krępowało, poczuje się pewniej i szybciej się otworzy. Moja córka miała pewne problemy i właśnie skorzystaliśmy z takiego rozwiązania. Mogę polecić poradnię https://wetalk.pl z której pomocy korzystaliśmy.
Post autor: Kaśkaa23 »
To bardzo indywidualna rzecz. Ja już teraz mogę Wam podpowiedzieć, byście zawsze wybierali takie miejsca, które faktycznie mogą sprawdzić się idealnie w Waszym przypadku. Najlepiej byłoby już teraz zajrzeć do https://psychomedic.pl/psychiatra-krakow/ i umówić się do nich na wizytę.
Post autor: Błysk »
Może tutaj ktoś z Was mi doradzi - jestem mamą chłopca, który pomimo tego, że już dawno mamy za sobą czas pieluszek ciągle moczy się w łóżko. No i właśnie, problem dotyczy tylko nocy, bo w dzień jest sucho. Nie wiem co robić...Szelsea pisze: ↑06 maja 2019, 15:01 Psychika dziecka jest bardzo delikatna. Właśnie dlatego polecam centrum psychologiczno-pedagogiczne, które jest przyjazne nawet tym najmłodszym dzieciom.
Post autor: żaneta »
A ile ma lat? do pewnego wieku moczenie nocne jeszcze można uznać za normę. Jeśli jednak syn jest już starszy to konieczna będzie wizyta u lekarza.Błysk pisze: ↑31 lip 2021, 17:16
Może tutaj ktoś z Was mi doradzi - jestem mamą chłopca, który pomimo tego, że już dawno mamy za sobą czas pieluszek ciągle moczy się w łóżko. No i właśnie, problem dotyczy tylko nocy, bo w dzień jest sucho. Nie wiem co robić...
Post autor: Łucja »
A do jakiego wieku to jeszcze norma? Moje dziecko skończy niedługo 6 lat i też mamy mokre noce, ale raczej liczyłam na to, że jeszcze z tego wyrośnie.żaneta pisze: ↑09 sie 2021, 19:40A ile ma lat? do pewnego wieku moczenie nocne jeszcze można uznać za normę. Jeśli jednak syn jest już starszy to konieczna będzie wizyta u lekarza.Błysk pisze: ↑31 lip 2021, 17:16
Może tutaj ktoś z Was mi doradzi - jestem mamą chłopca, który pomimo tego, że już dawno mamy za sobą czas pieluszek ciągle moczy się w łóżko. No i właśnie, problem dotyczy tylko nocy, bo w dzień jest sucho. Nie wiem co robić...
do piątego roku życia moczenie się to jeszcze norma jeśli twoje dziecko to już sześciolatek to na pewno bym się wybrała do lekarza, poczytaj tutaj https://suchyporanek.pl/Łucja pisze: ↑20 sie 2021, 11:15A do jakiego wieku to jeszcze norma? Moje dziecko skończy niedługo 6 lat i też mamy mokre noce, ale raczej liczyłam na to, że jeszcze z tego wyrośnie.żaneta pisze: ↑09 sie 2021, 19:40A ile ma lat? do pewnego wieku moczenie nocne jeszcze można uznać za normę. Jeśli jednak syn jest już starszy to konieczna będzie wizyta u lekarza.Błysk pisze: ↑31 lip 2021, 17:16
Ok, dzięki za odpowiedź. Chyba faktycznie powinnam już podejść do tego problemu trochę poważniej, spróbuję się umówić na jakąś wizytę.żaneta pisze: ↑22 sie 2021, 12:50do piątego roku życia moczenie się to jeszcze norma jeśli twoje dziecko to już sześciolatek to na pewno bym się wybrała do lekarza, poczytaj tutaj https://suchyporanek.pl/Łucja pisze: ↑20 sie 2021, 11:15A do jakiego wieku to jeszcze norma? Moje dziecko skończy niedługo 6 lat i też mamy mokre noce, ale raczej liczyłam na to, że jeszcze z tego wyrośnie.żaneta pisze: ↑09 sie 2021, 19:40
A ile ma lat? do pewnego wieku moczenie nocne jeszcze można uznać za normę. Jeśli jednak syn jest już starszy to konieczna będzie wizyta u lekarza.
na pewno nie można takiego problemu lekceważyć, bo nieleczony może doprowadzić do wielu problemów, spadku samooceny dzieckaŁucja pisze: ↑25 sie 2021, 9:10Ok, dzięki za odpowiedź. Chyba faktycznie powinnam już podejść do tego problemu trochę poważniej, spróbuję się umówić na jakąś wizytę.żaneta pisze: ↑22 sie 2021, 12:50do piątego roku życia moczenie się to jeszcze norma jeśli twoje dziecko to już sześciolatek to na pewno bym się wybrała do lekarza, poczytaj tutaj https://suchyporanek.pl/Łucja pisze: ↑20 sie 2021, 11:15
A do jakiego wieku to jeszcze norma? Moje dziecko skończy niedługo 6 lat i też mamy mokre noce, ale raczej liczyłam na to, że jeszcze z tego wyrośnie.
Tak, zdaję sobie z tego sprawę. Umówiłam się już na wizytę u lekarza, ale to będzie dopiero w przyszłym tygodniu. Czy do tego czasu mogę już sama coś w tym kierunku zrobić?żaneta pisze: ↑26 wrz 2021, 23:25na pewno nie można takiego problemu lekceważyć, bo nieleczony może doprowadzić do wielu problemów, spadku samooceny dzieckaŁucja pisze: ↑25 sie 2021, 9:10Ok, dzięki za odpowiedź. Chyba faktycznie powinnam już podejść do tego problemu trochę poważniej, spróbuję się umówić na jakąś wizytę.żaneta pisze: ↑22 sie 2021, 12:50
do piątego roku życia moczenie się to jeszcze norma jeśli twoje dziecko to już sześciolatek to na pewno bym się wybrała do lekarza, poczytaj tutaj https://suchyporanek.pl/
na pewno warto sobie zrobić dzienniczek mikcji i robić obserwacje przez ten czas przed wizytą, ile dziecko pije, czy noc była sucha itp.Łucja pisze: ↑27 wrz 2021, 18:07Tak, zdaję sobie z tego sprawę. Umówiłam się już na wizytę u lekarza, ale to będzie dopiero w przyszłym tygodniu. Czy do tego czasu mogę już sama coś w tym kierunku zrobić?żaneta pisze: ↑26 wrz 2021, 23:25na pewno nie można takiego problemu lekceważyć, bo nieleczony może doprowadzić do wielu problemów, spadku samooceny dzieckaŁucja pisze: ↑25 sie 2021, 9:10
Ok, dzięki za odpowiedź. Chyba faktycznie powinnam już podejść do tego problemu trochę poważniej, spróbuję się umówić na jakąś wizytę.
Post autor: PatrycjaP »
Niestety nie znam w Łodzi nikogo godnego uwagi... My z naszym synem jeździmy na konsultacje do Warszawy, jest to dla nas dobre rozwiązanie, bo mamy super panią psycholog z polecenia w poradni Help Kids. W tej poradni świadczone są konsultacje dla dzieci i młodzieży, m.in. z zakresu uzależnienia od gier i telefonu, a to jest problem, z którym boryka się nasze dziecko. Według mnie grunt to znaleźć dobrego specjalistę, który nawiąże nić porozumienia z dzieckiem. Nam się to na szczęście udało, cieszę się, że trafiliśmy do Help Kids.