Czy możecie polecić mi dobrej klasy ekspres do kawy do użytkowania w firmie?
Czy taki ekspres mogę wrzucić w koszty firmy? Dodam, ze chodzi tutaj o jednoosobową działalność gospodarczą. Zastanawiam się jak wyglada to w tym przypadku
Ekspres do kawy do firmy
Wątek pełen różnych tematów, których nie dało się dopasować do pozostałych kategorii. Zajrzyj, jeśli nigdzie indziej nie znalazłeś odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
- str
Re: Ekspres do kawy do firmy
Jezeli zakup ekspresu do kawy służy prowadzonej działalności, a więc jeżeli jest wykorzystywany np dla potrzeb organizacji spotkań z klientem może stanowić koszt podatkowy. O tym czy ekspres jest potrzebny w prowadzonej działalności decyduje sam przedsiębiorca. Uwaga jednak na organy skarbowe które mogą żądać wyjaśnienia zasadności poniesionego kosztu. Wówczas na przedsiębiorcy będzie spoczywał obowiązek udowodnienia wykorzystywania ekspresu w celach prowadzonej działalności, nie zaliczyłabym do kup takiego wydatku jeżeli biuro jest w domu i będzie to służyło też dla potrzeb domowników lub na potrzeby samego przedsiębiorcy. Sytuacja jest mniej skomplikowana w przypadku zatrudnienia pracowników-wtedy całe wyposażenie tzw pomieszczenia socjalnego stanowi kup,
Profesjonalny ekspres do kawy biurowy, powinni dobrać Ci w Tchibo coffee service. W firmie mają dobrą ofertę finansowania.
Profesjonalny ekspres do kawy biurowy, powinni dobrać Ci w Tchibo coffee service. W firmie mają dobrą ofertę finansowania.
Post autor: neLLA »
Wydaje mi się że dobrym wyborem będzie Delonghi Eletta Explore, bo ten ekspres jest łatwy w obsłudze, ma duzo funkcji, mozna zrobić w nim cold brew i kawę mrożoną. Do tego jest łatwy w zachowaniu w czystości, bo większość elementów można myc w zmywarce. My mamy taki w firmie i jesteśmy nim zachwyceni A jak damy klientom w lecie kawę mrożoną to są zdziwieni
Post autor: aliss »
No to tutaj https://www.itad-bb.pl/filtr-do-ekspres ... smak-kawy/ dla odmiany też - jak dobrze zadbać o swój sprzęt i dlaczego wymienić w nim regularnie filtry? Warto takie rzeczy wiedzieć, bo w ten sposób zabezpieczycie sprzęt przed uszkodzeniem.