Unieważnienie małżeństwa o rozwód cywilny
Wątek pełen różnych tematów, których nie dało się dopasować do pozostałych kategorii. Zajrzyj, jeśli nigdzie indziej nie znalazłeś odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
- Lucynka
Re: Unieważnienie małżeństwa o rozwód cywilny
Hmmm, nie słyszałam o takim przypadku, by ktoś tak odwrócił kolejność. Wydaje mi się, że to tak nie działa. W trakcie ślubu konkordatowego podpisujesz specjalny dokument. A tutaj mamy dwie osobne sprawy – czym innym jest rozwód, a czym innym stwierdzenie nieważności małżeństwa przez sąd kościelny. Ale lepiej dowiedz się u jakiegoś adwokata kościelnego – kancelaria Salomon się w tym specjalizuje.
- ALUCARD
Zapytaj jakiegoś specjalistę o to. Ja nie szukałbym pomocy na forach w takich sprawach
G.S.P. Dibbler lubił wstawać o pierwszym brzasku, na wypadek gdyby nadarzyła się okazja sprzedania tego, co bóg daje.
- raamko
W takich sprawach polecam skorzystać z profesjonalnej pomocy. Dla mnie była to kancelaria https://www.notariuszruda.pl/ nie mam pojęcia skąd pochodzisz, ale ta kancelaria funkcjonuje na Śląsku i nie tylko ode mnie, ale od wielu ludzi zbiera dobre opinie. Może warto się skontaktować? Wszelkie dane znajdziesz na ich stronie internetowej.
- luizka
Coraz więcej osób chce oprócz rozwodu cywilnego, doprowadzić do stwierdzenia nieważności małżeństwa zawartego w kościele. Jest to możliwe i kodeks kanoniczny wymienia całkiem sporo sytuacji, w który małżeństwo zawierane jest nieważnie. W temacie takiego stwierdzenia nieważności warto moim zdaniem skonsultować się z adwokatem kościelnym – tu na przykład http://www.poradniasalomon.pl/ , by uzyskać profesjonalne wsparcie.
- bukiet
Myślę, że to bardzo trudne sprawy i najlepiej poradzić się dobrego adwokata. Może to być adwokat Monika Soszka: https://www.adwokat-soszka.pl/prawo-cywilne/. Ma duże doświadczenie w branży. Zajmuje się takimi sprawami jak: rozwód, separacja, podział majątku, alimenty na małżonka lub na dzieci – ustalenie, podwyższenie, obniżenie, uchylenie, władza rodzicielska – ograniczenie lub pozbawienie władzy rodzicielskiej, ustalenie lub zaprzeczenie ojcostwa, kontakty z dzieckiem, postępowanie w sprawach nieletnich. Myślę, że warto skorzystać z jej pomocy.
- HaIEm
Szczerze mówiąc nie wiem. Bo ja mam tylko i wyłącznie rozwód cywilny. Co do adwokatów to bardzo polecam panią mecenas Magdalenę Grześkowiak z Warszawy. Świetna pani adwokat, która specjalizuje się w prawie rodzinnym.
- Betyczowski
Post autor: Betyczowski »
Unieważnić małżeństwo jest bardzo trudne.
- zenka
To prawda, ale nie niemożliwe. Podpytaj u mec. Cejrowskiego, to Trójmiasto ale uwierz warto - dla niego nie ma spraw beznadziejnych, większość wygrywa i zawsze powie Ci jak on to widzi i jakie macie szanse
- MH2011
ponoć w Polsce rozpada się co 4 małżeństwo i coraz więcej ludzi decyduje się, poza zwykłym rozwodem, na złożenie wniosku do sądu biskupiego. Różnica pomiędzy rozwodem cywilnym a kościelnym jest taka, że rozwód cywilny przecina węzeł małżeński, a rozwód kościelny, stwierdza, że taki węzeł w ogóle nie istniał.
Michał,
odzysk danych z kart pamięci
Michał,
odzysk danych z kart pamięci
- gregor1
- Kontakt:
a wystarczy się tylko dogadać. Rozmowa to podstawa!
pozdrawiam Grzegorz
odzyskiwanie danych łódź
odzyskiwanie danych ssd
odzyskiwanie danych pendrive
odzyskiwanie danych raid
pozdrawiam Grzegorz
odzyskiwanie danych łódź
odzyskiwanie danych ssd
odzyskiwanie danych pendrive
odzyskiwanie danych raid
-
To racja, rozmowa to podstawa. Jednak nie zawsze dwie strony chcą się dogadać. Są też różne powody takiego rozwodu, a przy tym konsekwencje zwłaszcza jak są dzieci. Dlatego zawsze warto mieć wsparcie, dobrego adwokata jakim jest p. Barbara Węgłowska z kancelarii Węgłowski w Szczecinie. Kompetentna, empatyczna, rzeczowa i z dużym doświadczeniem w tego typu sprawach. Dopilnuje wszelkich kwestii, a to ważne.
Post autor: Barłóż »
W sumie ja nigdy takiej sytuacji nie miałem i jestem wręcz przekonany, że prawo rodzicielskie jest niezwykle ważne. Na pewno bardzo fajnie na stronie https://artelis.pl/artykuly/77834/co-zr ... zicielskie opisano również to w jaki sposób można ograniczyć prawa rodzicielskie.
Post autor: KATARZYNKA »
Na pewno w sprawach rozwodowych itp. warto poprosić o pomoc prawnika. Ja się zdecydowałam na współpracę z Legaleo - Kancelarią Wojas Pawlak. To była najlepsza decyzja w moim życiu. Prawnicy tworzący kancelarię to doświadczeni specjaliści, z ogromną wiedzą i doświadczeniem. To nie wszystko - są przede wszystkim ludźmi rozumiejącymi trudne emocje. Bardzo polecam.