Hejka pakerzy:-) mam do Was pytanie dot. bialek. Jakie bialko wybrac podczas redukcji? Izolat bialka serwatkowego czy hydrolizat bialka serwatkowego a moze inne? Nadmieniam ze mam obciete kalorie a bialko ma byc uzupelnieniem.
Zbieram informacje i może ktos mi tutaj pomoże
Po treningu od razu hydrolizat na wodzie, po pół godziny posiłek potreningowy z węglami prostymi. Izolat też jest ok, chociaż hydrolizat wchłania się po prostu szybciej i o ten czas tu właśnie chodzi.
https://www.intime20.pl/blog/bialko-i-j ... iesniowej/
Najlepiej będzie jeśli wejdziesz sobie na stronę oraz poczytasz sobie tutaj o poszczególnych rodzajach bialka. Może to pomoże Ci sie na konkretne zdecydować.
Powiem Wam tak, też jestem akurat w trakcie redukcji i białko staram się dostarczać przede wszystkim z codziennymi posiłkami, ale jeśli mi go brakuje, to faktycznie, wspomagam się dodatkowo "białkiem w proszku". Stosuję Fresubin Protein POWDER z DOZu, dla mnie wielkim plusem tego produktu jest fakt, że jest o neutralnym smaku, więc mogę dodać zarówno do potraw na słodko, jak i na wytrawnie.
Moriś pisze: ↑14 wrz 2021, 19:11
Powiem Wam tak, też jestem akurat w trakcie redukcji i białko staram się dostarczać przede wszystkim z codziennymi posiłkami, ale jeśli mi go brakuje, to faktycznie, wspomagam się dodatkowo "białkiem w proszku". Stosuję Fresubin Protein POWDER z DOZu, dla mnie wielkim plusem tego produktu jest fakt, że jest o neutralnym smaku, więc mogę dodać zarówno do potraw na słodko, jak i na wytrawnie.